A lézeres szemműtét és a sport

Ha lézeres szemműtét elvégzésén gondolkodsz, és sportolsz mellette, de nem tudod, hogy milyen dolgokra kell ilyen esetben figyelni, akkor jó helyen jársz. Ezzel kapcsolatban fogunk néhány kérdést megválaszolni.

Számos oka van, amiért sportolóknak megéri lézeres szemműtéttel javítani látásukat, mivel sokan állítják, hogy könnyebb ugrani, futni szemüveg nélkül. Vannak olyan sportok (pl. a kontakt sportok), amiket nem is lehet szemüvegben végezni. Ez nem probléma, ha nem olyan rossz a látásod, de ha látsz közelre sem tisztán szemüveg vagy kontaktlencse nélkül, akkor tudod, hogy sportolni lehetetlen úgy, hogy nem látsz.

Egyéb, általában szabadban végzett sportoknál a kontaktlencse sem a legjobb megoldás, mivel a szél vagy por irritációt okozhat a szemekben.

Ezeket a problémákat oldja meg a lézeres szemműtét.

Elvégzése után az adott sporttól függ, hogy milyen hamar lehet elkezdeni. Általában nem kontakt sportokat hamarabb el lehet kezdeni (néhány hét után), mivel nem járnak fokozott veszéllyel a szemek számára. Vízben végzett sportoknál is meg kell várni azt az időt, amit az orvos ajánl, mert a víz is káros lehet a szemeknek.